+48 573 033 365

Kucharze

Szef Kuchni Marcin.

Z wykształcenia Technik Technologii Żywienia. Swoją wiedzę i umiejętności kulinarne zdobywał w polskich i zagranicznych restauracjach i hotelach. Brał udział w wielu szkoleniach organizowanych w kraju i zagranicą.

Jego droga zawodowa objęła wszystkie szczeble kariery, czego efektem jest wszechstronne spojrzenie na dobór smaków i nowoczesne zarządzanie Kuchnią (przez duże K!). Uczestniczył w wielu akcjach kulinarnych i pokazach gotowania. Wielokrotnie zaspakajał gusta kulinarne wielu wytrawnych smakoszy. Sprawdzał się jako trener kursów kulinarnych. Jego marzeniem zawodowym było tworzenie własnej kuchni, od podstaw do realizacji. W kuchni "Koryto Smaków" realizuje swoje cele.

Jest osoba ambitną, stawiającą przed sobą nowe wyzwania i całym sercem pasjonuje się sztuką kulinarną. Wolne chwile spędza w gronie rodziny lub oddając się innym pasjom (uwielbia sztuki walki). W swoim życiu i kuchni wyznaje filizofię "Slow Food". Głównymi punktami programu ruchu "Slow Food" są:

Ochrona i promocja lokalnych i tradycyjnych sposobów produkcji żywności (przepisów i receptur) oraz jej producentów.

Promowanie kultury spożywania żywności, czyli celebrowania i delektowania się posiłkami, zamiast szybkiego napełniania żołądków, zgodnie z zasadą „jeść dla przyjemności”.

Kupowanie świeżej żywności ze źródeł lokalnych, wytworzonej z użyciem tradycyjnych receptur i metod wytwarzania, wymagających czasu i odpowiedniego nakładu pracy.

"Gotując tańczy i bardzo głośno śpiewa." - dop. Przewodniczący Rady Dyrektorów.

Opinie Klientów

Po zjedzeniu wszystkich zapasów zamówionych na Boże Narodzenie nie mogę się doczekać kolejnych świąt.

Ryba po Grecku wyśmienita!!!  poproszę dokładkę!

Wędlinki lepsze niż własne, krokiety bardzo bogate i pachnące. Polecam