Szef Kuchni Marcin.
Z wykształcenia Technik Technologii Żywienia. Swoją wiedzę i umiejętności kulinarne zdobywał w polskich i zagranicznych restauracjach i hotelach. Brał udział w wielu szkoleniach organizowanych w kraju i zagranicą.
Jego droga zawodowa objęła wszystkie szczeble kariery, czego efektem jest wszechstronne spojrzenie na dobór smaków i nowoczesne zarządzanie Kuchnią (przez duże K!). Uczestniczył w wielu akcjach kulinarnych i pokazach gotowania. Wielokrotnie zaspakajał gusta kulinarne wielu wytrawnych smakoszy. Sprawdzał się jako trener kursów kulinarnych. Jego marzeniem zawodowym było tworzenie własnej kuchni, od podstaw do realizacji. W kuchni "Koryto Smaków" realizuje swoje cele.
Jest osoba ambitną, stawiającą przed sobą nowe wyzwania i całym sercem pasjonuje się sztuką kulinarną. Wolne chwile spędza w gronie rodziny lub oddając się innym pasjom (uwielbia sztuki walki). W swoim życiu i kuchni wyznaje filizofię "Slow Food". Głównymi punktami programu ruchu "Slow Food" są:
Ochrona i promocja lokalnych i tradycyjnych sposobów produkcji żywności (przepisów i receptur) oraz jej producentów.
Promowanie kultury spożywania żywności, czyli celebrowania i delektowania się posiłkami, zamiast szybkiego napełniania żołądków, zgodnie z zasadą „jeść dla przyjemności”.
Kupowanie świeżej żywności ze źródeł lokalnych, wytworzonej z użyciem tradycyjnych receptur i metod wytwarzania, wymagających czasu i odpowiedniego nakładu pracy.